9 مورد از بهترین نمونه های معماری پایدار در جهان | معماری نواز

9 مورد از بهترین نمونه های معماری پایدار در جهان | معماری نواز

از جمله می‌توانیم به تمایل جدیدی که برای تهیه و استفاده از مواد ارگانیک در جامعه ایجاد شده اشاره کنیم که نشانگر استفاده از مواد طبیعی تر و عاری از مواد سایت عمران شیمیایی است. معماری در این زمینه یک حوزه ویژه به‌شمار می‌رود چرا که استفاده از انرژی و همچنین مواد و مصالح در آن به مقدار نسبتاً بالایی است. پمپ‌های حرارتی منبع زمینی (یا زمین گرمایی) جایگزین کارآمدی برای پمپ‌های حرارتی منبع هوا هستند.

  • کاربردی بودن بنا با توجه به نیاز های انسان و توجه به نیازهای روحی وی در کنار نیازهای جسمی در معماری پایدار اهمیت دارد.
  • با توجه به ازدیاد جمعیت و افزایش کلان شهر ها، در حال حاضر سه چهارم یا هفتاد و پنج درصد انرژی جهان در شهرها مصرف می گردد و به همین خاطر، شهرها بیشترین حجم آلودگی را دارند و به همین خاطر مبحث معماری پایدار مطرح می گردد.
  • از این رو هر چند زبان مشترک تکنولوژی فاصله ارتباطی بین مناطق مختلف را کوتاه‌تر ساخته و زبانی بین‌المللی شده‌است ولی نمی‌تواند علت اصلی وقوع پایایی باشد.
  • اما امروز با توجه با کاستی ها و معضلات که در زمینه حفظ و استفاده بهینه از انرژي با آن مواجه هستیم و همچنین توجه به بهینه سازي فضاهايمعماريو تغییر نیازهاي عملکردي ما از معماري باید به سوي تعریف نوینی از خلق بناها با عنوان “معماری پایدار” باشیم.

تفاوت معماری داخلی با دکوراسیون داخلی چیست؟ ابتدا برای درک بهتر این موضوع بگذارید تعریف… شیگرو بن معمار ژاپنی برنده جایزه پریتزکر برای استفاده از لوله‌های مقوایی بازیافت شده برای ساختن پناهگاه اضطراری در سراسر دنیا و کلیسای جامع معروف وی که در سال 2013 در نیوزلند ساخته شده است. در شب هنگام این سایبان‌ها بسته می‌شوند و امکان خنک شدن میدان از طریق بازتابش حرارت سطح میدان به آسمان شب میسر می‌شود.

تنها در طی چند سده سرمایه‌ای را که طبیعت در طی میلیون‌ها سال ذخیره کرده به مصرف رساندیم، علاوه بر آنکه قدرت طبیعت در ایجاد سرمایه‌های جدید را نیز سلب نموده‌ایم. ساختمان‌سازی برای مثال (پاک سازی اراضی، کارهای ساختمانی و …) معمولاً منجر به ساده‌سازی اکوسیستم می‌شود که در نتیجه از حالتی متنوع به حالتی ساده‌تر تبدیل می‌شود. نتیجه چنین ساده‌سازی از دست رفتن حالت ترمیم پذیری طبیعت است که می‌تواند مشکلات کوتاه مدت یا تغییرات دراز مدت، نظیر تغییر آب و هوا را ایجاد نماید و اغلب چنین حالتی باعث کاهش انعطاف روابط بین محیط مصنوع و اکوسیستم می‌شود. توانایی تحلیل رفته اکولوژیکی به معنی آن است که فعالیت‌های بشر هم، هر روز محدودتر می‌شود و از اختیارات آن کاسته می‌شود، بنابراین باید محیط طبیعی را با احتیاط بیشتری مورد استفاده قرار داد و بخصوص باید به حفظ تنوع زیستی آن توجه بیشتری نمود. بهره‌وری انرژی در کل چرخه عمر یک ساختمان، مهم‌ترین هدف معماری پایدار است.

راهکارهای معماری پایدار گیلان بهمراه قیاس با معماری ژاپن

لذا در این مقاله پس از معرفی خصوصیات اقلیمی، به تاثیر اقلیم بر شکل‏گیری فضاها و عناصر معماری این منطقه پرداخته‎ایم. در این مقاله جهت بررسی راهکارهای معماری پایدار در گیلان؛ ابتدا مفهوم پایداری، توسعه پایدار و تاثیر و اهداف آن در معماری بررسی شده است. سپس به بررسی معماری گیلان، بویژه تاثیر ویژگی‎های اقلیمی و طبیعی بر آن پرداخته‌ایم. در ادامه چند نمونه از ساختمان‎های موفق در زمینه معماری پایدار در کشور ژاپن با اقلیم مشابه شمال ایران و با الگوگیری از معماری بومی آن منطقه که مشابه معماری بومی گیلان می‌باشد، مورد تحلیل قرار گرفت. در آخر، با مقایسه ویژگی‎ها و شباهت‌های معماری بومی گیلان و ژاپن و راهکارهای مطرح در معماری پایدار ژاپن، راهکارهای معماری پایدار گیلان، برگرفته از معماری بومی منطقه، نتیجه‎گیری شده است. معماری پایدار یکی از تحولات بسیار مهم در حوزه معماری است که هدف آن طراحی بنا بر مبنای اصول پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد.

پایایی اقتصادی، محیطی، فرهنگی-اجتماعی[ویرایش]

در شروع انقلاب صنعتی در قرن هجدهم غلظت دی‌اکسید کربن جو زمین ۲۷۰ قسمت در میلیون بود و اکنون غلظت آن به ۳۷۷ قسمت در میلیون رسیده‌است. این مقدار نه تنها در ۷۴۰ هزار سال گذشته بلکه از ۵۵ میلیون سال پیش تاکنون سابقه ندارد. ۵۵ میلیون سال پیش کره زمین سیاره‌ای گرمسیری بود و قطب شمال و جنوب وجود نداشت و سطح دریاها ۸۰ متر بالاتر از امروز بود.

۲. ساختمان کریستال، لندن، انگلستان

توسط مریم مجیدی نژاد

مریم مجیدی نژاد